Boeken = simpel

Marijn

(4)
Inspirerend
Vriendelijk
Geduldig
Locatie Capelseweg
vanaf€ 20per 30 min.
Videoles mogelijk
Privéles
Locatie Capelseweg
vanaf€ 20per 30 min.

Jazz bas en piano

Marijn Roeland van de Ven geeft pianoles, basgitaar- en contrabasles. Al vanaf kinds af aan geobsedeerd met de platen van The Rolling Stones en de Beatles die thuis gedraaid werden, begon hij vroeg met pianoles. Na het ontdekken van Weather Report en Red Hot Chili Peppers moest er iets met wat meer groove komen, en begon hij met basgitaar. Maar dat bleek nog niet genoeg: twee jaar later werd hij gegrepen door de jazz en richtte hij zich op de contrabas. Het resulteerde in een Cum Laude Bachelor aan het Rotterdams Conservatorium, waarna een Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag volgde, en sindsdien is Marijn een veelgevraagd bassist in de Nederlandse jazzscene. Naast het touren, optreden en opnemen geeft hij ook les, en daarin staat de liefde voor muziek centraal: veel spelen, en van daaruit een goede basis leggen. En er vooral veel plezier in hebben.

Basgitaarles

De bas speelt een sleutelrol in alle muziek. Van smooth jazz tot keiharde rock, van dikke funk tot hiphop, geen enkel genre bestaat bestaat zonder bas. Als bassist heb je het altijd druk met verschillende bandjes en optredens, en op het podium heb je de dikste sound van iedereen. Wie wil dat nou niet? Marijn is gespecialiseerd in pop, rock, jazz en funk. Denk Led Zeppelin, Level 42, Jamiroquai, Weather Report. In de lessen gaan we in op techniek, ritme, sound, en groove. Veel liedjes spelen, noten lezen komt pas in tweede instantie aan bod. De smaak van de leerling staat centraal en aan de hand daarvan kiezen we het repertoire. Geïnteresseerd? Boek dan een proefles!

Contrabasles

De contrabas is een van de oudste instrumenten die er bestaan. En er is een reden dat het tot op de dag van vandaag nog steeds razend populair is: het is namelijk ook een van de mooiste instrumenten die er bestaan. Er is niets dat mooier is dan het geluid van een lage E-snaar, dat je via die enorme klankkast door je lijf voelt gaan, terwijl de hele ruimte zich vult met die warme sound. Afhankelijk van de leerling duiken we de in jazz, van de swing van Ray Brown tot de virtuositeit van Christian McBride, of ontdekken we de klassieke muziek, van de romantiek van Bottesini tot de fusion van Renaud Garcia-Fons. Mocht je je aangesproken voelen door de oerkracht van dit prachtige instrument, boek dan een proefles!

Pianoles voor beginners

Marijn geeft pianolessen aan (jong)volwassenen die net beginnen met het instrument. Piano is een bijzonder instrument: met zijn 88 toetsen speel je eigenlijk 88 instrumenten tegelijkertijd. Hierdoor is het een heel breed instrument: bijna elk genre heeft wel zijn eigen stijl op de piano. Het idee van de pianolessen is om een goede basis te leggen voordat er een richting gekozen wordt. We gaan noten lezen, werken aan de muzikale vorming, theorie en harmonie behandelen, maar ondertussen proberen we wel zoveel mogelijk muziek te maken. Eerst de breedte in, dan komt de diepte vanzelf. Denk aan eenvoudige stukjes van Bach, werken van Ludovici Einaudi of Yann Tiersen, maar ook John Lennon of Stevie Wonder. Marijn geeft pianoles vanaf ±12 jaar.

Waar kun je les volgen?

Deze docent biedt ook videolessen aan, als je de lessen online wil volgen. Klik hier om een videoles te boeken.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Marijn

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.