Boeken = simpel

Manon

(3)
Deskundig
Enthousiast
Vriendelijk
Thuisstudio Grotestraat
vanaf€ 12per 30 min.
Videoles mogelijk
Privéles
Groepsles 3-4 pers.
Thuisstudio Grotestraat
vanaf€ 12per 30 min.

Introductie

Mijn naam is Manon Kroezen. Ik ben in 2017 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie met als specialisme muziek en zang. Naast mijn optredens als muzikaal cabaretière geef ik individuele lessen aan kinderen en volwassenen. Het maakt ook niet uit of iemand ervaring heeft of niet.
Ik vind het belangrijk om leerlingen te helpen met het creëren van doelstellingen. Dat kan van alles zijn. Meer zekerheid krijgen? Meer zelfvertrouwen? Misschien wil je wel auditie doen voor een kunstacademie? Of misschien vind je het gewoon leuk om te zingen, of te leren piano spelen.

Achtergrond

Ik ben als zangcoach werkzaam geweest bij de muziektheatergroep; de Haarlemse theatermakers. Hierbij gaf ik les aan plusminus 40 deelnemers en heb ik liederen meerstemmig aangeleerd. In 2018 stond ik in de halve finale van het Leids Cabaret festival. Tijdens mijn optredens speel ik piano, ook schrijf ik mijn eigen liedteksten en componeer ik mijn eigen muziek. Op dit moment heb ik 12 nummers uitgebracht.
Ook geef ik pianolessen aan beginners en slechtziende en blinde mensen.

Cursus Zangles

Heb jij altijd al willen leren zingen? Dit is je kans! Meldt je snel aan voor zangles bij Manon Kroezen.

Bij de zanglessen vindt Manon het belangrijk dat de leerling haar of zijn eigen stemgeluid ontdekt. Eigenheid is één van de belangrijkste elementen van het zingen.
Waarom iemand nadoen als de eigen klank zoveel mooier klinkt?
Bij Manon leer je hoe je op een gemakkelijke manier (beter) kunt leren zingen.
Manon haar motto? ‘Iedereen kan zingen. Ja, ook jij!’

* Lesduur kinderen t/m 12 jaar: 30 minuten

* Lesduur volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar: 45 / 60 minuten

Cursus Piano voor beginners

Oorspronkelijk heb ik als klein meisje piano leren spelen van mijn vader. Na de vioollessen, zat ik thuis urenlang te pingelen. Mijn vader was klassiek geschoold, en vond het veel belangrijker dat ik mijn handen recht voor de piano hield, dan dat ik, bijvoorbeeld, s’avonds mijn bord zuurkool helemaal leeg at. Toen vond ik het een bemoeienis, nu ben ik hem juist dankbaar. Want wat is het heerlijk om mijzelf te begeleiden met de piano op het podium als ik zing.

Wil jij beginnen met het bespelen van een instrument? En lijkt jou piano het meest geweldige instrument? Bij mij kun je op een gemakkelijke manier piano leren spelen. Op gehoor en/ of akkoorden leren spelen en hiermee leren improviseren met bijvoorbeeld bekende popliedjes.

* Lesduur kinderen t/m 12 jaar: 30 minuten

* Lesduur volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar: 30 minuten

Cursus Compositie

Solfège, een vak waar ik in uitblonk tijdens de studie. Met gemak leer ik jou de trucjes en de do’s en don’t van compositie.

Heb jij je eigen teksten al geschreven, maar heb je geen idee hoe je die nou op akkoorden zet? Ik help je met het vinden van de juiste akkoorden, keuzes te maken in sfeer en net wat origineler te zijn. In een mum van tijd kun jij de beste liedjes zelf in elkaar zetten!

* Lesduur kinderen t/m 12 jaar: 30 minuten

* Lesduur volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar: 45 minuten

Cursus Songwriting

In deze cursus werken wij aan het verbeteren van jouw schrijftalent. Welke schrijfstijl heb je? En welke stijlfiguren kun je gebruiken om een beter lied te schrijven. Ben je bewust van rijm en metrum?

Hoe meer je schrijft, hoe beter je wordt. Het eerste nummer dat je schrijft zal niet een hit worden, maar je 100ste lied misschien wèl.

* Lesduur volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar: 60 minuten

 

Cursus Auditietraining

Geregeld heb ik in de jury gezeten voor toelatingstesten voor meerdere kunstacademies. Waar kijken jury’s naar? En waar moet je op letten? Welk zangnummer kies je uit? Voor welke monoloog moet je gaan? Hoe bereid je je daar op voor?
Samen repeteren we de auditie zodat jij straks helemaal klaar bent om toegelaten te worden.

* Lesduur kinderen t/m 12 jaar: 30 minuten

* Lesduur volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar: 60 minuten

Waar kun je les volgen?

Deze docent biedt ook videolessen aan, als je de lessen online wil volgen. Klik hier om een videoles te boeken.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Manon

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.