Boeken = simpel

Lucas

Locatie Boompjeskade
vanaf€ 20per 30 min.
Videoles mogelijk
Privéles
Locatie Boompjeskade
vanaf€ 20per 30 min.

Biografie 

Lucas maakt muziek vanaf dat hij zes jaar oud is. Hij is begonnen met pianospelen. Na bijna 10 jaar les te hebben gehad op het CKE ontdekt Lucas op 15-jarige leeftijd zijn passie voor gitaarspelen, nadat hij een live-filmpje van John Frusciante zag (gitarist Red Hot Chili Peppers).

Toen Lucas 19 jaar oud was deed hij auditie voor de Rockacademie in Tilburg en werd aangenomen. Hij studeerde er (hoofdvak) gitaar en uiteindelijk ook engineering (muziekproductie).

Touren en uitbrengen eigen muziek

Lucas maakt momenteel muziek met een aantal verschillende projecten. Hij bracht onder zijn eigen naam muziek uit, die hij overigens voornamelijk zelf produceerde in zijn home-studio. Daarnaast speelt hij in Rotterdamse garagerock/new-wave formatie Paterzonen. Ze brachten vier singles uit (opgenomen in ARC, door Igor Wouters) en speelden o.a. in 2019 de popronde door heel Nederland. Lucas is ook te vinden in theaters door heel Nederland. Met Meester Alex (kleinkunst, rap, comedy) behaalden zij de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en werden tweede. In het najaar van 2019 toerden ze met hun eigen voorstelling door het land en speelden in bijna alle theaters. Ook treedt Lucas regelmatig solo op met zijn eigen muziek.

Les bij Lucas

Gitaarles/ snaarinstrumenten

Ik vind het belangrijk om in mijn lessen plezier voorop te stellen. Iedere leerling is anders en iedere leerling heeft behoefte aan een andere aanpak. We houden inmiddels niet allemaal van dezelfde muziek. In de eerste les kijk ik waar je staat en hebben we het over wat je hoopt te leren in mijn lessen. We praten wat over muziek en ik leg naar aanleiding van wat je kunt het een en ander uit over gitaarspelen en muziekmaken in het algemeen. Ik vind het erg belangrijk om veel gitaar te spelen in mijn lessen en op een speelse manier af en toe wat muziektheorie uit te leggen. Lessen worden gegeven zowel akoestisch als elektrisch en zowel individueel als in groepsverband. Naast gitaarles geef ik ook les in basgitaar en ukulele.

Pianoles

Zoals vermeld speel ik ook piano vanaf dat ik 6 ben. Ook hier weer; het is natuurlijk het leukste om aan de slag te gaan met je favoriete liedjes, maar het is ook mogelijk om uit een pianoboek voor beginners te werken. Noten leren lezen kan handig zijn als je piano speelt. Ook hier werk ik zowel individueel als in groepsverband.

Produceren, engineering

Ik maakte vorig jaar mijn eigen EP hier in mijn home-studio. Ik kan je dus ook goed op weg helpen als je vragen hebt over mixing etc. We kunnen werken aan het opnemen van elk instrument en ik kan je tips geven over hoe je je mix het beste kan laten klinken. Ik werk met Logic Pro X en ik heb meerdere goede microfoons paraat om mooie opnames te maken.

Songwriting

Naast instrumentalist, producer, ben ik ook singer/songwriter. Als je wil werken aan jouw liedjes in combinatie met zang of piano dan kan ik je daar ook goed bij helpen. We kunnen in mijn home-studio ook goed bruikbare demo’s/opnames realiseren.

Ben je benieuwd geraakt naar een van mijn lessen? Meld je dan aan voor een proefles en die zie ik je graag snel voor een kennismaking!

Waar kun je les volgen?

Deze docent biedt ook videolessen aan, als je de lessen online wil volgen. Klik hier om een videoles te boeken.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Lucas

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Vul je telefoonnummer in.