Boeken = simpel

Louise

Thuisstudio Dorpsstraat
vanaf€ 20per 30 min.
Videoles mogelijk
Privéles
Thuisstudio Dorpsstraat
vanaf€ 20per 30 min.

Hoi! Mijn naam is Louise Teunissen, 27 jaar, moeder van een gezellige peuter en liefhebber van buiten zijn, kruidengeneeskunde, tekenen, en vooral… muziek maken! Geïnspireerd door de klassieke muziek die vaak in het huis van mijn ouders klonk, ben ik na het leren spelen van blokfluit op mijn negende begonnen met het spelen van dwarsfluit. Vijf jaar lang heb ik gespeeld bij drumfanfare VIOS in Zoeterwoude, waar ik ook leerde samenspelen in zowel een fanfare als orkest. In 2015 kwam ik in aanraking met de Braziliaans muziekstijl ‘chorinho’, waar ik onmiddelijk verliefd op werd. Deze muziekstijl is enorm rijk aan melodieën en ritmes, en is in mijn ervaring een goede en leuke aanvulling op het klassieke repertoire, ook voor samenspel. Ik heb conservatorium Klassiek Compositie gedaan met dwarsfluit als hoofdinstrument aan Maastricht Conservatorium waar mijn kennis aan muziektheorie erg is gegroeid. Twee keer ben ik in Brazilië geweest om daar mijn chorinhospel te verbeteren door te spelen met ervaren chorinho muzikanten. Graag help ik jong en oud de kunst van het dwarsfluit spelen onder de knie te krijgen!
Daarnaast heb ik van mijn 14e tot mijn 18e privélessen piano gevolgd en heb ik mijn pianovaardigheden op het conservatorium door middel van wekelijkse lessen kunnen uitbreiden. Pianospelen is naast naast dwarsfluiten mijn favoriete muzikale bezigheid.

Privéles dwarsfluit
Beginners
Bij mij leer je de fundamentele vaardigheden om uiteindelijk zelf bladmuziek te kunnen lezen en interpreteren, en je eigen mooie stem (klank in dit geval 😉 ) te ontwikkelen op de dwarsfluit. Houding, ademhaling, embouchure, vingerzetting, noten lezen, dynamiek…. alles komt aan bod. Stapsgewijs treed je de muziekwereld binnen en wordt het spelen van jouw favoriete dwarsfluitmuziek een realiteit!
Gevorderden
Als je al de basisvaardigheden van de dwarsfluit kent en kunt, kan ik samen met jou de diepte in gaan om je fluitspel nog meer smaak te geven. Uiteraard is elk persoon en dus elke leerweg uniek, dus we kijken al spelende waar speel-en leesvaardigheden kunnen worden bijgeschaafd. In de lessen voor gevorderden spelen we meer duetten, zodat je samenspel ook goed wordt ontwikkeld. Ook introduceer ik je, als je dat leuk vindt natuurlijk, aan de Braziliaanse muziekstijl ‘chorinho’! Het spelen van deze stijl geeft je meer kennis in het spelen van verschillende ritmes die in de klassieke wereld minder voorkomen (bijvoorbeeld samba en forró).
Praktische informatie voor zowel beginners als gevorderden:
– Als beginner hoef je niks voor te bereiden voor een proefles, als gevorderde kun je wat muziekstukken meenemen om te spelen zodat ik een idee krijg van welke vaardigheden je al onder de knie hebt.
– Voor een proefles heb ik eventueel een leenfluit als je zelf nog geen fluit hebt. Als je eenmaal besloten hebt lessen te volgen bij mij, dan heb je zelf een fluit nodig, omdat ik geen leenfluit beschikbaar heb die je mee naar huis kunt nemen.
– Ik geef het liefst les aan huis (in onze gezellige woonkamer) of online, omdat ik geen auto heb en niet snel bij mijn zoontje kan zijn in het geval dat nodig mocht zijn. Alleen bij uitzondering (als iemand slecht ter been is bijvoorbeeld) kan ik wel aan huis lesgeven. Deze optie is bespreekbaar.
– Lesboeken en een muziekschrift moeten zelf aangeschaft worden. Bladmuziek wordt het liefst door jezelf geprint, maar kan ook bij mij thuis.
– Je kunt altijd zelf fluitmuziek meenemen die je leuk vindt, we zijn niet gebonden aan klassiek of Braziliaans.  Ook als je andere speelideeën hebt kun je bij mij terecht. Ik sta open voor alles!

Privéles blokfluit
Ik geef naast dwarsfluitles ook blokfluitles. Ik neem alleen beginners aan, omdat mijn vaardigheden op de blokfluit niet op professioneel niveau zijn. Kinderen (en volwassenen natuurlijk) zijn bij mij van harte welkom om blokfluit te leren spelen en de basis muziektheorie te leren!
Praktische informatie:
– Je moet in het bezit zijn van een eigen blokfluit, omdat ik helaas geen leenfluit beschikbaar heb.
– Lesboeken en een muziekschrift moeten zelf aangeschaft worden. Bladmuziek wordt het liefst door jezelf geprint, maar kan ook bij mij thuis.

Privéles piano
Voor iedereen die graag de beginselen van het pianospelen onder de knie wilt krijgen en graag de basis muziektheorie wilt leren. Ik neem alleen beginners aan, omdat piano niet mijn hoofdinstrument is.

Waar kun je les volgen?

Deze docent biedt ook videolessen aan, als je de lessen online wil volgen. Klik hier om een videoles te boeken.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Louise

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.