Boeken = simpel

Krystyna

(2)
Enthousiast
Doelgericht
Didactisch
Locatie Fascinatio Boulevard
en 1 andere locatie
vanaf€ 22,50per 30 min.
Videoles mogelijk
Privéles
Locatie Fascinatio Boulevard
en 1 andere locatie
vanaf€ 22,50per 30 min.

Introductie

*ENGLISH BELOW*

Mijn naam is Krystyna en ik speel klassieke contrabas. Daarbij zing ik ook en speel ik gitaar.

Muziek was in mijn leven sinds de vroegste jaren aanwezig, ik begon toen ik 6 jaar oud was met basis muziekonderwijs, met piano als hoofdvak. Later besloot ik om klassieke gitaar te leren spelen en ik ontdekte dat ik tegelijkertijd kan zingen – dit is mijn grote passie geworden om liedjes te coveren waarin ik mezelf op gitaar kan begeleiden. Pas toen ik 18 was besloot ik om met contrabas te beginnen, en dit was hét instrument voor mij. Ik diepte me in de basswereld, begon om in een orkest te spelen en na enkele jaren was ik bereid om naar een conservatorium te gaan. Zo ben ik in Nederland terecht gekomen. In juli 2021 studeerde ik af van bacheloropleiding op Codarts, met klassieke contrabas als hoofdvak.

Tijdens mijn studie ontdekte ik mijn passie voor lesgeven – ik volgde een cursus in educatie, waarin ik me kon indiepen in de theorie van pedagogiek, didacitek en methodologie, en deed en stage erin. Ik werkte met verschillende doelgroepen, vanaf kleuters, door tieners en jongvolwassenen, tot en met senioren. In mijn lessen focus ik op de individuele behoeftes van elk student. Ik bepaal met elk student hun individuele doel en doe mijn best om dat samen te bereiken.

Op dit moment leid ik ook een muziekgroep die kerkvieringen met muziek begeleidt.

Ik geef les in het Nederlands, het Engels en het Pools. Video-lessen of lessen bij studenten thuis zijn ook prima!

Contrabas

Ik ben van opleiding klassieke contrabassiste. Ik speel en geef les dus vooral in klassieke muziek, maar ik vind het ook prima om met lichte muziek te werken. Ik geef graag les aan beginners en halfgevorderden van elk leeftijd – het is nooit te laat om te beginnen!

Als je al een instrument heb – prima. Als niet – ik help je graag om een (huur)instrument te kiezen.

Zang

Ik zing mijn hele leven door. Tijdens mijn muziekeducatie heb ik geleerd om mijn stem op een effectieve manier te gebruiken en nu deel ik mijn ervaring en kennis graag met anderen, o.a. door het leiden van een kleine koor en door prive-lessen te geven. In mijn werk focus ik op de gezonde en comfortabele stemgebruik. Ik werk graag op door de student gekozen repertoire en ik doe mijn best om samen met mijn studenten de gekozen doelen te bereiken.

Tijdens mijn zanglessen besteed ik graag aandacht aan techniek van stemgebruik. Ik doe dus veel warming-up oefeningen, hou de lichaamshouding, ademhaling en de comfort van mijn studenten in de gaten. Behalve de techniek is voor mij de muzikaliteit van mijn studenten belangrijk – daarom werk ik graag op door hun gekozen repertoire en probeer samen met hen te ontdekken, hoe we dit repertoire nog beter kunnen zingen.

Zelf zing ik graag covers van oudere klassiekers, zoals The Beatles of Queen, maar ook nieuwe liedjes van populaire muziekgroepen. Ik zing ook veel worship muziek, wegens mijn activiteiten in de kerk. In elk lied besteed ik veel aandacht aan de boodschap, ik zorg ervoor dat de tekst duidelijk en betekenisvol is. Ik benader elke lied afzonderlijk en probeer om de tekst ervan met mijn eigen ervaringen te kopellen, ik moedig mijn studenten ervoor ook aan. Op dit manier krijgt elk lied een individuele toon en wordt met passie gezongen.

Ik ontdek in mezelf en in mijn studenten dat we meer kunnen bereiken en mooier kunnen zingen als we comfortabel zijn, daarom zorg ik ervoor dat de sfeer op de les prettig is, dat geen vraag ongepast is en dat we goed kunnen communiceren.

Gitaar

Gitaar was mijn hoofdinstrument op basis muziekonderwijs – ik heb dus de basis ervan geleerd en dit gebruik ik tot nu toe, vooral als begeleiding voor zingen. Ik introduceer mijn studenten dus graag in het gitaar spelen, ofwel ze in de klassieke wereld willen blijven, of misschien populaire liedjes coveren. Ik geef graag lessen aan studenten zonder ervaring en van elk leeftijd – het is nooit te laat om te beginnen!

Ik introduceer gitaarspelen rustig en stap voor stap. Afhankelijk van de mogelijkheden van elk student pas ik het leertempo aan. Van basistechnieken voor de rechter- en de linkerhand, door akoorden, noten lezen, tot melodieën, korte stukken en liederen. Ik voeg ook soms basiselementen van muziektheorie toe tijdens mijn lessen.

Tijdens mijn lessen besteed ik veel aandacht aan de comfort van spelen, omdat ik geloof dat ontspanning bij het spelen helpt. Ook de muzikaliteit is voor mij belangrijk. Ik bespreek graag met mijn studenten, wat ze van een stuk vinden, wat ze daaraan denken, en zo zoeken wij naar inspiraties om hoe we dit stuk nog mooier kunnen maken.

Muzieklessen voor volwassenen en senioren

Het is nooit te laat om met een muziekinstrument te beginnen! Het is een ongelukkig stereotype dat je alleenmaar als kind een instrument kan leren bespelen. Volwassenen en senioren kunnen dat zeker ook.

Tijdens mijn educatie heb ik me ingediept in de subject ‘muziekeducatie voor senioren’, daarom ben ik bereid om lessen aan volwassenen en mensen met grotere levenservaring te geven. We nemen dan een rustige tempo, bespreken een doel die voor beide zijden bevredigend is, en stap voor stap gaan we samen naar ons doel toe. Geen haast, geen spanning, gewoon lekken muziek maken voor de gezelligheid.

Waarom is het nuttig om in oudere leeftijd muziek te maken?

Het bespelen van een instrument heeft een grote positieve invloed op de lichaam en geest. Muziekmaken helpt om de lichaam op een fijne manier actief te houden en stimuleerd de hersenen. Het is in onderzoek bevestigd dat mensen die in oudere leeftijd met muziek bezig zijn, genieten van welzijn op verschillende niveaus – lichaamelijk, geestelijk, sociaal. Het is ook geen geheim dat gepensioneerden veel tijd hebben om muziek lessen te volgen.

Natuurlijk kan er twijfels zijn, of je in oudere leeftijd nog in fysieke staat bent om een instrument te bespelen, en mijn antwoord is meestal – jawel! Met aangepaste tempo en goed gekozen repertoir kan het zeker.

Ik bied dus lessen voor volwassenen en senioren die van muziek op zijn eigen manier willen genieten. Met of zonder ervaring in muziek, bent u van harte welkom.

Muziek in de kerk

Vanaf de vroegste tijden, was muziek altijd een element van religieuze rituelen geweest. En het is nog steeds zo – zingen in de kerk, gregoriaans of worship, zingend bidden – muziek helpt om de gebeden nog prettiger te maken.

Ik heb ruime ervaring met het zingen en spelen tijdens een (katholieke) liturgie. Ik zing bijna elke zondag in de kerk, soms op huwelijks of aanbiddingen. Dit deel van mijn muziekpassie wil ik ook graag met jullie delen. We kunnen samen ontdekken hoe tijdens een mis muziek te uitvoeren, welke liederen te kiezen, maar ook manieren om een kerkkoor of kleine muziekensemble te leiden.

Introduction

My name is Krystyna and I’m a classical double bassist. I also sing and play guitar.

Music has always been a big part of my life – I started music education at the age of 6, with piano lessons at the primary music school. Later I started playing guitar and discovered that I can also sing, which became my passion – I love to cover popular songs and accompany myself on the guitar. At the age of 18 I started playing double bass and it turned out to be THE instrument for me. Couple of years later I was ready to apply for a conservatory and that’s how I ended up in the Netherlands. In July 2021 I graduated from Codarts, Rotterdam, with bachelor diploma of classical music.

During my studies I discovered that I enjoy giving lessons. I followed a minor in education, where I could learn more about the theory of pedagogy, didactics and methodology. I also did a teaching internship. I was exposed to diverse target groups, starting from small children, through teenagers and young adults, up to and including seniors. In my lessons I like to focus on individual needs of each of my students, to reach their desired goal together.

At the moment I’m also leading a band that plays during church ceremonies.

I teach in Dutch, English or Polish. Teaching online or at student’s house is also an option!

Double bass

I am a classical double bassist, therefore I play and teach mostly classical music, but discovering somewhat lighter repertoire is also great! I teach beginners and intermediate students of every age – it’s never too late to start!

If you have your own instrument – that’s great! If not – I can help you find an instrument to buy or to borrow.

Singing

I’m singing throughout my whole life. During my music education I could learn how to use my voice effectively and I gladly share my experience and knowledge with others. At the moment I’m leading a small choir and give private lessons. In my lessons I focus on using your voice in a healthy and comfortable way. I like to work on the repertoire chosen by the students and I’ll do my best to reach the individual goal of every one of them.

Guitar

I learned to play the guitar in primary school and I play it ever since, mostly as an accompaniment for singing. I like to introduce students to guitar, whether they want to play in a classical way, or to play popular songs. I like to teach beginners of every age – it’s never too late to start!

Waar kun je les volgen?

Deze docent biedt ook videolessen aan, als je de lessen online wil volgen. Klik hier om een videoles te boeken.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Krystyna

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.