Boeken = simpel

Joris

(4)
Enthousiast
Communicatief
Gezellig
Locatie Wijkcentrum De Propeller
vanaf€ 21,25per 30 min.
Videoles mogelijk
Privéles
Locatie Wijkcentrum De Propeller
vanaf€ 21,25per 30 min.

Biografie

Ik zal mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is Joris Smit. Ik bespeel meerdere instrumenten, maar mijn hoofd discipline is zang. Vanaf groep 8 ben ik begonnen met zangles te nemen en vanaf dat moment tot nu, heb ik veel ervaring opgedaan met het zingen. Ik ben voornamelijk een pop zanger maar andere genres zoals: Soul, rock, musical, kleinkunst en jazz, zijn mij ook zeker niet onbekend. Naast het zingen speel ik ook gitaar, drums, piano, bas en Cajon. Op Cajon heb ik bij verschillende akoestische bandjes gespeeld als sessie muzikant.

Muziek schrijven is ook iets wat ik graag doe. Momenteel studeer ik voor de opleiding Docent muziek aan het conservatorium in Rotterdam. Hiervoor heb ik de opleiding muzikant/producer afgerond op het Albeda college. Op deze opleiding heb ik voornamelijk geleerd hoe je je als artiest kan profileren in de muziek wereld. Als muzikant heb ik bij deze opleiding veel ervaring opgedaan door les te krijgen in: Business, Songwriting, Band les en het produceren van muziek in een programma. Met dat laatste ben ik ook vaak mee aan de slag. De liedjes die ik schrijf neem ik met dat programma op en bewerk ze tot een mooi klinkend geheel. Door al deze vaardigheden kan ik me voor mijn gevoel vrij bewegen in de muziek wereld. Zo leer ik steeds weer nieuwe dingen bij en raak ik nooit uitgeleerd.

Cursus Zangles

Wat gaan we doen in de lessen?

Als u bij mij zanglessen komt volgen is het doel van de les dat u met een brede glimlach naar huis gaat. Plezier hebben met het zingen staat centraal, maar we gaan ook zeker flink aan de slag. We werken bijvoorbeeld aan de volgende punten:

 • Hoe gebruik ik mijn stem?
 • Wat kan ik allemaal met mijn stem?
 • Timing.
 • Intonatie.
 • Improvisatie.

We beginnen iedere les met even kort in te zingen en gaan vervolgens aan de slag met het geen waar u aan wilt werken. Het meest handige is dat u zelf met een nummer komt dat u wilt zingen. Laat dit van te voren aan mij weten, zodat ik het nummer zelf ook kan voorbereiden. Hiernaast besteden we ook aandacht aan het improviseren met je stem. Als zanger ben ik ervan overtuigd dat improviseren meerwaarde heeft. Stel, u weet even de melodie lijn niet meer, of u bent de tekst vergeten? Als u een beetje kan improviseren kunt u dat op zulk soort momenten muzikaal oplossen en niemand die iets door heeft. Bovendien kan improviseren je veel vrijheid en creativiteit bieden. Uiteraard is dit natuurlijk persoonlijk. Mocht je zelf muziek schrijven en je wilt een eigen liedje zingen? Neem het mee! Altijd leuk en leerzaam om aan eigen werk te sleutelen.

Cursus Gitaarles beginners

Ben je net begonnen met gitaar spelen, of zou je simpel weg een beetje het instrument willen leren beheersen. Dan kan ik jou helpen. Ik ben zelf van nature zanger maar beheers ook basis skills op het gebied van gitaar. Ik schrijf er liedjes mee en begeleid mezelf als ik zing. We gaan dan samen vooral aan de slag met:

 • Spelen van akkoorden.
 • Slag.
 • Verschillende manieren van spelen.
 • Soleren.

Mocht je interesse hebben, stuur me dan een bericht en dan maken we een afspraak.

Coaching songwriting

Naast het docent en muzikant schap, schrijf ik ook graag songs. Ben jij iemand die zelf ook nummers schrijft en vastloopt op bepaalde punten. Dan kan ik misschien van dienst zijn om met je mee te kijken en tips te geven bij het geen waar je tegenaan loopt.

Ik kan o.a. helpen bij:

 • Het geven van inspiratie. Zoek je een andere invalshoek maar heb je geen idee? Er zijn onwijs veel mogelijkheden hoe je een liedje kan schrijven en daar kan ik je wellicht bij helpen.
 • Het maken van songteksten zowel in het Nederlands als in het engels.
 • Als je de ambitie hebt om een nummer te schrijven, maar niet weet hoe je moet beginnen?
 • Het arrangement van een liedje. Bijvoorbeeld: Wanneer begint welk instrument? Welke instrumenten passen bij dit nummer?
 • Vorm van een song. We kunnen dan gaan kijken naar verschillende songstructuren. Misschien wil je je liedje wel beginnen met een knallend refrein i.p.v. een rustig intro?

Mocht je interesse hebben? Dan kun je me altijd een bericht sturen en je vragen stellen.

Cursus auditie-training

Mocht je een muziekopleiding ambiëren en wil je wat extra ondersteuning met het voorbereiden van je auditie? Dan kan ik je wellicht helpen en coachen. Ik ben een MBO afgestudeerde muzikant/producer en ben momenteel bezig met mijn laatste jaar aan het Rotterdams conservatorium voor de opleiding docent muziek (HBO niveau). Voor zowel MBO en HBO niveau weet ik wat je moet kunnen en weten om binnen te komen. Door deze twee opleidingen kan ik een breed scala aan ervaring en skills aanbieden om jou op de beste muzikale manier te ondersteunen.

Waar kan ik jou o.a. bij ondersteunen:

 • Muziektheorie. Uit ervaring weet ik, dat je niet al aan de top hoeft te zijn op het gebied van muziektheorie. Uiteraard heb je wel een bepaald niveau nodig. Mocht je over je kennis twijfelen, dan kunnen we samen kijken wat er nog voor nodig is om binnen te komen.
 • Auditieve skills ontwikkelen. Mocht je het lastig vinden om bijvoorbeeld het verschil tussen majeur en mineur te horen of ritmes van elkaar te onderscheiden? Dan kunnen we samen aan de slag om je op niveau te krijgen.
 • Beginselen van: Piano – Gitaar – Zang – Bas – (Drums, alleen is er in mijn lokaal geen drumstel aanwezig. Motoriek van drummen kan wel geoefend worden)

In de lessen gaan we samen kijken naar muziek in de breedste van de zin, zodat je op meerdere fronten voorbereid bent voor je auditie.

Mocht je interesse hebben? Dan kun je me altijd een bericht sturen en je vragen stellen.

Waar kun je les volgen?

Deze docent biedt ook videolessen aan, als je de lessen online wil volgen. Klik hier om een videoles te boeken.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Joris

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.