Boeken = simpel

Harm

(3)
Didactisch
Deskundig
Enthousiast
Thuisstudio Oudegein
vanaf€ 25per 30 min.
Videoles mogelijk
Privéles
Thuisstudio Oudegein
vanaf€ 25per 30 min.

Introductie

Ik geef al ruim 25 jaar gitaarles en muziektheorie & solfège. Al voor mijn afstuderen aan het conservatorium (Gitaar, jazz en pop) ben ik begonnen met lesgeven. Op het conservatorium heb ik naast beter gitaar, ook beter les leren geven.

Ik vind het leuk om mensen op weg te helpen hun muzikale doelen te bereiken. In mijn lessen werk ik altijd vanuit de muziek die jij wilt leren. In de muziek zelf liggen namelijk alle dingen besloten: de akkoorden, de ritmes en de bijbehorende technieken. Mijn eigen muzikale voorkeur is breed: van Braziliaans tot funk, van jazz tot folk. Zowel akoestisch als elektrische gitaar. Omdat ik zelf nogal van improviseren hou leg ik mezelf voor al toe op jazz en aanverwante stijlen.

Ik geef les bij mij thuis in de serre, aan de keukentafel. Opnametechniek geef ik op de zolder waar ik een kleine homestudio heb.

We werken altijd vanuit jouw (leer)doelen.

Gitaarles

Vanuit mijn lespraktijk geef ik gitaarles aan gitaristen die al wat kunnen. Vaak willen zij zich verdiepen in bijvoorbeeld akkoorden of het verbeteren van hun  techniek. Of leren improviseren op blues, rock en jazz schema’s. Afhankelijk van wat jij wilt bereiken maken we een plannetje en gaan we start. De lessen zijn zowel wekelijks als om de week te volgen. Losse lessen (met een specifiek doel) zijn ook te volgen.

Ik probeer jou zoveel mogelijk te leren over de principes achter de muziek die jij wilt leren. Zo leer niet alleen een trucjes, wat soms ook leuk is, maar ook concepten waarmee je zelf uit de voeten kan. Ik werk niet vanuit boeken of iets dergelijks. Er is allerlei materiaal beschikbaar; we gebruiken datgeen wat jou past.

Bij mij kun je terecht voor bijna alle stijlen: rock, pop, jazz, brasil, fingerstyle, etcetera. Voor klassiek gitaar of flamenco verwijs ik je graag naar gitaristen die daarin een opleiding hebben genoten: want dat is echt een ‘andere tak van sport’. Wel kun je bij mij terecht voor noten leren spelen: soms is dit handig voor als je bijvoorbeeld jazz speelt.

Ook kun je bij mij terecht als je je wilt voorbereiden voor een toelatingsexamen gitaar voor een muziekopleiding (zoals het conservatorium, de rock-academie o.i.d.). Zie ook cursus 2: dat kunnen we combineren met de gitaarlessen.

Muziektheorie & Solfège

Sommige mensen willen meer weten over muziektheorie. Hoe zitten akkoorden in elkaar? Hoe kan de kennis van harmonieleer en toonladders mij helpen met improviseren of met het schrijven van een liedje? Je kunt bij mij theorie en solfège ook volgen als voorbereiding op een toelatingsexamen voor het conservatorium of andere muziekopleiding. Het maakt niet uit wat voor muziekinstrument je speelt of zingt: dit is een algemene cursus. Het aantal lessen hangt af van jouw niveau en wat jij wilt bereiken.

Als je je als gitarist wilt voorbeiden voor een toelating kunnen we dit combineren met gitaarlessen .

Eenvoudige opnametechniek

Als muzikant of singer-songwriter kan het heel praktisch zijn als je iets weet van opnametechniek. Niet zozeer om een een professioneel album te produceren, maar…:

  • Om nette demoversies te maken van je liedjes of arrangementen
  • Om je te helpen met het schrijfproces.

Ik kan je de basics leren: hoe werkt een DAW (bijvoorbeeld Garageband of Logic). Wat kun je er mee? Welke spullen heb je nodig? Hoe neem je eenvoudig zang, gitaar, piano, etc. op? Wat is MIDI en wat kun je ermee? Ook hier geldt: het aantal lessen hangt af van jouw niveau en wat jij wilt bereiken.

Waar kun je les volgen?

Deze docent biedt ook videolessen aan, als je de lessen online wil volgen. Klik hier om een videoles te boeken.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Harm

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.