Boeken = simpel

Florian

Thuisstudio Ambachtstraat
vanaf€ 20per 30 min.
Privéles
Thuisstudio Ambachtstraat
vanaf€ 20per 30 min.

Over mij

Mijn naam is Florian van Tuil. Ik ben sinds 2012 eigenaar van Firmpro Recording Studio. Mijn muzikale reis is begonnen als gitarist. Met mijn band Shade of Hatred treed ik regelmatig op in binnen en buitenland. Mijn expertise ligt echter bij muziekproductie. Een passie die begon op mijn 16e toen in mijn eigen band op probeerde te nemen. Met een doos geleende microfoons van het lokale popzaaltje en een harddisk recorder gingen we aan de slag. Verbaasd waren we echter om te horen dat wat wij opnamen in de verste verte niet in de buurt kwam van wat we op plaat hoorden van onze favoriete artiesten. De band gooide de handdoek in de ring, maar bij mij ontstond er een interesse om tot op de bodem uit te zoeken hoe ik wel een goede productie neer kon zetten. In de loop der jaren heb ik gewerkt met een hoop verschillende stijlen, van funk tot metal en van singer songwriter tot reggae. Je kunt dus met een hoop verschillende stijlen bij mij terecht.

Muziekproductie (opname, editing, mixen en mastering)

Muziekproductie lessen bied ik in de vorm van drie verschillende cursussen.

Cursus 1: Begin je net in de wereld van muziekproductie, dan beginnen we bij de basis. Dat gaat in acht lessen, van de theorie achter geluid tot de toepassing van eq, compressie en special fx. Aan het eind van de cursus ben je in staat zelf een band op te nemen en te mixen.

Cursus 2: Heb je al wat ervaring met muziekproductie? Te gek! Maar zo nu en dan zal je toch tegen de nodige obstakels aan lopen. In dit geval kun je bij mij een losse les inplannen waar we jou probleem ontleden en oplossen. Denk bijv. aan een instrument wat je moeilijk vindt om goed op te nemen, een probleem in je mix, of een techniek die je beter wilt begrijpen.

Cursus 3: Voor deze cursus is het aan te raden om in ieder geval cursus 1 gevolgd te hebben, of al een beetje ervaring te hebben. Met de ‘hands on’ cursus duiken we direct de studio in met een band, nemen we een nummer op en produceren we deze tot een waardige productie die zich kan meten met jou favoriete artiesten. Dit mag je eigen band zijn, maar als je niet in een band speelt dan regel ik een band, waar mogelijk in jou favoriete genre om mee te werken. Deze cursus duurt 3 a 4 dagen.

Gitaarles

Metal ritme gitaar: Veel gitaristen zien het over het hoofd, maar ritme is een van de belangrijkste onderdelen van het gitaar spelen. Zeker in een genre als metal waar techniek en vlammende solo’s erg naar voren worden geschoven. Maar in werkelijkheid speel je 95% van de tijd slaggitaar. In mijn gitaar lessen besteed ik daarom extra aandacht aan rechterhand techniek, down picking, en ritme.

 

Waar kun je les volgen?

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Florian

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.