Boeken = simpel

Andreas

(19)
Deskundig
Vriendelijk
Inspirerend
Locatie Claes de Vrieselaan
vanaf€ 26per 30 min.
Privéles
Locatie Claes de Vrieselaan
vanaf€ 26per 30 min.

Klassiek piano en compositie

Andreas Kunstein geeft piano- en compositieles aan beginners en gevorderden van alle leeftijden. Andreas studeerde compositie en klassiek piano aan de Folkwang Universität der Künste in Essen (Duitsland) en bij Codarts in Rotterdam.

In de lessen staan de behoeftes en doelstellingen van de leerlingen centraal. Ook zijn speciale lessen in pianotechniek mogelijk, bijzonder geschikt voor mensen die na een langere pauze weer willen beginnen met piano spelen. Andreas geeft de lessen in zijn studio in het ‘Wijkpaleis’ (Claes de Vrieselaan, Rotterdam) aan zijn Steinway vleugel.

Andreas: “Op 9 jarige leeftijd begon ik piano te leren spelen. Toen begon ik ook mijn eerste pianostukken te componeren. Hierna ontving ik een grondige piano-opleiding bij de pianisten Heinrich-Ludwig Rittmeyer en Ratko Delorko in Düsseldorf. Na mijn schoolexamen studeerde ik eerst geschiedenis en filosofie en daarna compositie, piano en saxofoon aan de Folkwang Universität der Künste in Essen en later bij Codarts in Rotterdam. Daarnaast heb ik een lerarenopleiding gedaan en een aantal jaren als docent Duits aan middelbare scholen gewerkt. Naast mijn werkzaamheden als componist geef ik sinds vele jaren met veel plezier pianoles en compositieles. Graag combineer ik mijn pianolessen met een deel compositie.”

Pianoles

De basis voor creativiteit en plezier aan de piano is een mooi en vloeiend spel. Om dit te bereiken geef ik vanaf het begin speciale aandacht aan de speeltechniek. Pianomethodes en composities kies ik in overleg met de leerlingen en/of de ouders. Ik vind het belangrijk dat je kennis opdoet over de verschillende stijlen van de pianomuziek en de algemene muziekleer. Ik kom zelf vanuit de klassieke muziek, maar leerlingen leren bij mij ook de basis van de populaire muziekstijlen.

Compositieles

In de compositielessen help ik de leerlingen muzikale ideeën tot volledige composities uit te werken. De meeste leerlingen beginnen met composities voor piano, maar ook het schrijven voor alle soorten van vocale en instrumentale bezettingen -tot aan groot orkest- is mogelijk. Tijdens de lessen is er uiteraard aandacht voor muziektheorie, analyse, instrumentatie, muziek- en notatiesoftware. Voor de composities van gevorderde leerlingen creëren wij projecten met professionele musici. Nu werken bij voorbeeld aan blues composities voor de pianist Laurens de Boer. Het maken van computersimulaties van de stukken is ook mogelijk. Een voorbeeld van een compositie die in de lessen bij mij is ontstaan is te zien op de YouTube-video boven (Sofie Hanekroot: ‘Twill Treadlings’ voor orkest).

 

 

Waar kun je les volgen?

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Andreas

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.